Med z pampeliškové louky z Českého lesa
Med z pampeliškové louky z Českého lesa s certifikátem originální produkt Šumava
Detailní popis produktu
Med z pampeliškové louky z Českého lesa
Med z pampeliškové louky z Českého lesa ( pampeliškový med) naše včelky sbíraly na krásných loukách plných pampelišek v CHKO Český les. Na tento med jsme dlouho čekali a po letech se konečně povedl.
Náš pampeliškový med je pravý med, žádný uvařený cukrový sirup. Samozřejmě, že v medu je nektar i z jiných rostlin a stromů v okolí. V medu můžete cítit například javory.
Tento med považujeme na náš TOP med.
Stanoviště, z kterého med pochází, je schované v zaniklé obci na samé hranici s Německem. V okolí se naprosto nádherná příroda.
Náš květový i medovicový med z Českého lesa získal ocenění - certifikát originální produkt ŠUMAVA.
Medovicový med
Medovicové medy jsou tmavší barvy, charakterističtí svou vůní a chutí. Vznikají z tzv. medovice, kterou produkuje stejnokřídlý hmyz. Med se zbarví podle mízy ze stromů, kterou hmyz nasává, v tomto případě tedy z přímo z javorů, vrb a starých ovocných stromů. Medovicové medy mají obecně více minerálních látek a fruktózy než medy květové.
Květový med
Květové medy jsou rostlinného původu, je v nich větší podíl fruktózy a jsou pro lidské tělo lépe stravitelnější než medovicové. Mají také více vitamínů a obsahuje pylová zrna. Barvu mají světle žlutou i zlatavě hnědou či téměř čirou. Květové medy rychleji krystalizují, neboť obsahuje více zbytků pylových zrn. Květový med v tekuté formě je velmi oblíbený a vysoce žádaný, bohužel však mění svou konzistenci, krystalizuje.
Medy obecně příznivě působí při nachlazení, ale i na celou řadu dalších onemocnění, obsahují jednoduché cukry, proto jsou pro lidský organismus lépe stravitelné než běžný cukr, navíc mají celou řadu vitamínů, minerálů, enzymů apod.
Med obsahuje nezanedbatelný podíl nektaru z javorů, vrb, hrušní a slivoní. Jedná se o 100% přírodní produkt, z čisté přírody z chráněné krajinné oblasti Český les.
Skladování
Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Krystalizace je přirozená vlastnost medu a známka kvality. Med můžete opět do tekutého stavu přivést pomalým zahříváním, nejlépe ve vodní lázni do 45°C.
Množství a minimální trvanlivost uvádíme na etiketě. Etiketa může mít jiný design, než je na obrázku.
Tohoto "pampeliškového medu" máme jen omezené množství
FOTO JE AUTENTICKÉ, PŘÍMO ZE STANIVIŠTĚ
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.