Mandle v pravém včelím medu
Detailní popis produktu
Mandle v medu
Mandle v medu jsou skvělou pochoutkou, můžete je jíst jen tak, nebo přidávat do jogurtů, na zmrzlinu, ovocné kaše apod. Mandlemi v medu rozhodně nic nezkazíte. Mandle jsou naložené v květovém medu z akátové oblasti, protože tento pomaleji krystalizuje.
Prospěšnost mandlí a medu
Mandle jsou oblíbeným druhem ořechů. Jsou bohaté na mononenasycené mastné kyseliny, vlákninu, bílkoviny a další zdravé látky, jsou zdrojem antioxidantů a vitamínu E, které chrání membrány buněk před oxidativním poškozením. To je jednou z příčin stárnutí a rozvoje řady onemocnění. Jsou rovněž bohaté na hořčík. Dostatečným příjmem hořčíku lze pozitivně ovlivnit průběh metabolického syndromu a cukrovky druhého typu a zároveň i předcházet jejich vzniku. Některé studie ukazují, že mandle snižují hodnoty LDL cholesterolu. Také přispívají k ochraně před rozvojem nemocí cév a srdce.
Podle nařízení ES č.1924/2006 nemůžeme uvádět zdravotní účinky, výše uvedené léčivé účinky jsou známy z lidového léčitelství. Nejedná se ale o lékařská doporučení.
Med má sám o sobě mnoho léčivých účinků, např. je protizánětlivý, používá se proti kašli apod.
Čerstvá kůra i větévky akátu jsou léčivé (používají se na žaludeční překyselení, neuralgie líce). Akát může pomoci proti různým zánětům, křečím a zažívacím obtížím. Má mírné močopudné účinky a podporuje pocení. Lze ho využít i na podporu tvorby žluče nebo při překyselení žaludku.
Obsah mandle a med
Produkt obsahuje loupané a neloupané mandle v květovém, zejména akátovém medu. Neobsahuje žádná dochucovadla, sladidla, ani umělé sirupy, jen 100% med.
Uchování mandlí a medu
Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Krystalizace je přirozenou vlastností medu, a to i akátového. Med do tekutého stavu můžete znovu přivést pomalým zahříváním do 45°C, nejlépe ve vodní lázni. Krystalizace není důvodem pro reklamaci zboží.
Minimální doba spotřeby a množství jsou uvedeny na etiketě.
FOTO JE ILUSTRAČNÍ
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.